Activiteiten

De Heerlyckheit Plo

Dubbelklik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

Activiteiten

Er worden per jaar 4 thema-lezingen gehouden waarbij ‘n gastspreker uitgenodigd wordt en deze vinden plaats bij Gemeenschapshuis De Oude Heerlijkheid in Oploo.

02 maart : Jaarvergadering met na de pauze film over het boerenleven van vroeger.

Volgend lezing 06 april : Hans van den Broek, lezing over wonderen in de vorige eeuw op medisch gebied.

Leden gratis en niet leden 4 euro entree incl. kop koffie.

Heemschuur open

De Heemschuur is op de volgende middagen voor iedereen geopend van 13.30-16.30.

De openstelling van zondag 05 apr 2020 word verplaatst naar zondag 19 april icm. de bevrijdingsfietstocht, waarbij onze Heemschuur als beginpunt en rustpunt gebruikt word. Binnen hebben we een tentoonstelling die over de bevrijding in Zuid Nederland gaat. Alles gratis te bezoeken.

Zondag 07 juni 2020

Tentoonstellingen

In 2019 bestond de Heemkunde Oploo 20 jaar.      Op eerste en tweede Paasdag 21-22 april vierden we dit met een tentoonstelling over,

"Het onderwijs in Oploo". In gemeenschapshuis "de Oude Heerlijkheid". Op beider dagen kwamen ongeveer 700 personen naar de foto's kijken. Het was goed om te zien hoe velen na jaren elkaar weer tegenkwamen. Het boek over 100 jaar onderwijs in Oploo werd door voorzitter Cor Verberk en tevens auteur van het boek overhandigd aan Harry Franssen, de oudste inwoner van Oploo die dit allemaal vanaf het begin heeft meegemaakt. Dit boek is nog steeds te koop via Heemkundevereniging Oploo.

Heeft U nog leuke oude foto's?

U doet er ons een groot plezier mee!