Activiteiten

De Heerlyckheit Plo

Activiteiten

 

Er worden per jaar 4 thema-lezingen gehouden waarbij ‘n gastspreker uitgenodigd wordt en deze vinden plaats bij Gemeenschapshuis De Oude Heerlijkheid in Oploo.


Volgende lezing: 25 november 20.00 u in de Oude Heerlijkheid in Oploo. Simon van Wetten komt met een lezing met als titel "Aan de boorden van de Peel".   


Leden gratis toegang inclusief 1 consumptie en

niet leden 4 euro entree inclusief 1 consumptie.   

 

Raboclubkas actie  

Dit jaar doen we weer mee met de Rabo Clubkas actie. Vanaf 27 september tot en met 11 october kun je stemmen.

Stemmen

Met de code die je ontvangt kun je vijf stemmen uitbrengen op een vereniging, waarvan er twee op dezelfde vereniging mag zijn. Elke stem is namelijk geld waard. Wanneer U hulp nodig heeft laat het ons weten. 

Heemschuur open


De Heemschuur is op de volgende middagen voor iedereen geopend van 13.30-16.30.


Zondag  06 okt 2019


Zondag  01 dec 2019Tentoonstellingen


In 2019 bestaat de Heemkunde Oploo 20 jaar.      Op eerste en tweede Paasdag 21-22 april vierden we dit met een tentoonstelling over,   

 "Het onderwijs in Oploo". In gemeenschapshuis "de Oude Heerlijkheid". Op beider dagen kwamen ongeveer 700 personen naar de foto's kijken. Het was goed om te zien hoe velen na jaren elkaar weer tegenkwamen. Het boek over 100 jaar onderwijs in Oploo werd door voorzitter Cor Verberk en tevens auteur van het boek overhandigd aan Harry Franssen, de oudste inwoner van Oploo die dit allemaal vanaf het begin heeft meegemaakt. Dit boek is nog steeds te koop via Heemkundevereniging Oploo.


Heeft U nog leuke oude foto's?

U doet er ons een groot plezier mee!

Watermolen met oude schuur