Activiteiten

Er worden per jaar 4 thema-lezingen gehouden waarbij ‘n gastspreker uitgenodigd wordt en deze vinden plaats bij Gemeenschapshuis De Oude Heerlijkheid in Oploo.

Excursie

In juni gaan we een excursie naar Tonnie Ebben in Groeningen organiseren. Hij heeft een museum over de Tweede Wereldoorlog en verdere oude dingen verzameld. Tijd en datum volgen nog in een nieuwsbrief.

Lezing

Maandagavond 23 april komt Jan Timmers spreken over oude boerderijen in Oost-brabant aanvang 20.00 voor leden en niet leden.

Heemschuur open

De Heemschuur is op de volgende middagen voor iedereen geopend van 13.30-16.30.

Zondag 8 april en zondag 3 juni 2018

Clubactie Rabobank

De heemkunde van Oploo gaat ook in 2018 meedoen met de clubactie van de Rabobank.

Dank zij Uw stem hebben we afgelopen jaar weer een mooi bedrag ontvangen wat zeker goed besteed wordt binnen onze vereniging.

.

Tentoonstellingen

Middenstand

Het 15-jarig bestaan werd op 12 en 13 april 2014 gevierd met een Tentoonstelling met als thema “Middenstand en bedrijven van vroeger en nu”

Oploo en haar bewoners

Het 10-jarig bestaan werd in april 2009 gevierd met de tentoonstelling Oploo en haar bewoners tot 1950.

Gouden en Diamanten bruidsparen

Het 5-jarig bestaan werd in 2004 gevierd met de tentoonstelling Gouden en Diamanten bruidsparen van Oploo.

Heeft U nog leuke oude foto's?

U doet er ons een groot plezier mee!

Watermolen met oude schuur