Activiteiten

De Heerlyckheit Plo

Activiteiten

Er worden per jaar 4 thema-lezingen gehouden waarbij ‘n gastspreker uitgenodigd wordt en deze vinden plaats bij Gemeenschapshuis De Oude Heerlijkheid in Oploo.

Volgende lezing: 25 november 20.00 u in de Oude Heerlijkheid in Oploo. Simon van Wetten komt met een lezing met als titel "Aan de boorden van de Peel".

Leden gratis toegang inclusief 1 consumptie en

niet leden 4 euro entree inclusief 1 consumptie.

Raboclubkas actie

De actie heeft dit jaar 572 euro opgebracht.

Onze dank aan al degene die op ons gestemd hebben.

Heemschuur open

De Heemschuur is op de volgende middagen voor iedereen geopend van 13.30-16.30.

Zondag  01 dec 2019

Zondag  02 feb  2020

Tentoonstellingen

In 2019 bestaat de Heemkunde Oploo 20 jaar.      Op eerste en tweede Paasdag 21-22 april vierden we dit met een tentoonstelling over,

"Het onderwijs in Oploo". In gemeenschapshuis "de Oude Heerlijkheid". Op beider dagen kwamen ongeveer 700 personen naar de foto's kijken. Het was goed om te zien hoe velen na jaren elkaar weer tegenkwamen. Het boek over 100 jaar onderwijs in Oploo werd door voorzitter Cor Verberk en tevens auteur van het boek overhandigd aan Harry Franssen, de oudste inwoner van Oploo die dit allemaal vanaf het begin heeft meegemaakt. Dit boek is nog steeds te koop via Heemkundevereniging Oploo.

Heeft U nog leuke oude foto's?

U doet er ons een groot plezier mee!